Switch! Heroriënteren. Als freelancer aan de slag! Maar waar?

Corona heeft ertoe geleid dat ik als oprichter en eigenaar ben gaan heroriënteren, een lang proces waarin ik met veel mensen gepraat heb en met een psycholoog en loopbaancoach het vizier helemaal open heb gezet, en uiteraard, veel heb nagedacht. Of wat had je gedacht? Heel belangrijk bij dat heroriënteren is de vraag wat ik graag doe, wat ik niet graag doe, wat ik goed kan, en wat ik niet goed kan, zonder bij die vraag louter naar het recente professionele verleden te kijken. De resultaten daarvan gooien we samen, en daar moeten we dan een beslissing mee maken. Kiezen zowaar! Niet toevallig iets wat ook een werkpuntje. WerkpuntJE??? Zeg maar werkPUNT :-) ). Knopen doorhakken it is!


Wat doe ik graag en waar ben ik goed in? 

Ik moet maar even achterom kijken naar wat ik in het verleden deed, niet enkel met Fitter&Fitter. Het antwoord ligt voor het grijpen. Alles wat te maken heeft met groepen smeden, een community bouwen, om een trendy en dus Engels woord te gebruiken. Ik organiseer graag dingen waar we mensen samen brengen. Ik krijg tonnen energie van iets op te zetten, er een sfeer rond te creëren, en vooral, de hele communicatie errond te doen. Om een volgende hippe Engelse term naar uw hoofd te smijten: Story telling! The word is out. #kemmetgezegd #tiseruit. Teksten en beelden voor website en nieuwsbrieven, posts op social media, en vooral, interactie en betrokkenheid uitlokken op die social media. 

Maar het is niet enkel de geschreven community building, helemaal niet. Het is ook het live gedeelte. Het is het in de praktijk samenbrengen van mensen, het begeleiden van groepen en zorgen voor een fijne tijd. Iets plezant en gezellig, waar mensen plezier maken, samen lachen, samen blij zijn, samen emoties delen. Als observator neem ik die emoties op, ik leg ze vast in beelden en woorden en vertel achteraf opnieuw het verhaal, waardoor ik herinneringen creëer. Je kan een greep van wat ik in het verleden deed terugvinden in mijn portfolio.


Ik organiseerde RESEARCHRUN, een sport- en netwerkevent met ruim 440 deelnemers

Voor welke organisaties wil ik dan als freelancer werken?

Zo wordt  het me vrij snel duidelijk dat ik iets in die richting wil gaan doen, die richting van community building, door te helpen in bestaande intiatieven met communicatie en organisatie. Dan is uiteraard de volgende vraag: "Voor welke organisatie(s)?" Très simple, even naar de eigen kernwaarden kijken. Creating happy and healthy people, in a happy and healthy world. Ik wil bijdragen aan een gezonde en gelukkige wereld, met gezonde en gelukkige mensen. 

  • Inclusiviteit: Ik wil bijdragen aan een wereld waarin mensen gelijk zijn en gelijke kansen krijgen. Ras, gender, kleur, geaardheid, afkomst, ... 
  • Ecologisch bewustzijn: Ik wil blijven meewerken aan ons klimaat en aan een positieve klimaatboodschap
  • Happy and healthy: Een happy en healthy world, dat is een planeet die in balans is (klimaat). Happy and healthy people, dat is een wereld waarin iedereen gelijk is en zich aanvaard kan voelen (inclusiviteit), maar happy and healthy is ook een wereld vol mensen die fit en gezond zijn, want gezonder is gelukkiger. Als outdoor sport- en gezondheidscoach wil ik bijdragen aan die gezonde, fitte en blije mensen. 


Ik hoop organisaties te vinden waar ik zowel in de communicatie als in de organisatie een creatieve bijdrage kan leveren, graag in een organisatie waar een creatieve vibe hangt, en graag met een sociaal-maatschappelijk nut. 

Duuu-huuus, liefste vrienden, klanten en lezers, ken jij zo'n organisatie, dan mag je zeker van mond-aan-mond-reclame doen :-) . Doorzeggen quoi, of digitaal delen, dat staat nog zo fancy :-) Ik zal je dankbaar zijn, en het zal je chakra zeker ten goede komen. :-)

Hartelijke groeten,

Bart Huttentocht Rila & Pirin, puur avontuur en een overdosis natuur

Bulgarije is de Alpen niet, en de Alpen zijn Bulgarije niet. Als reisbegeleider trok ik met een bende Bootz-jongeren naar het Rila- en Piringebergte. Een prachtig en bij wijlen ontroerend avontuur vol gletsjermeren en geluk.

Backpacken in de Alpen

Ik trok als begeleider van een backpackreis met Bootz naar Les Alpes de Haute Provence. Acht dagen met tent en rugzak door de ongerepte natuur. Duurzaamheid en ecologisch bewuste keuzes als rode draad. In fysieke gezondheid, in voeding, in gebruikte materialen en in transport.

Verhuizen naar de tuin om de crisissen te overleven? Of is het een statement?

De recente crisissen (corona, klimaat, energie) laten zich op vele manieren voelen. Het noopte me om drastische beslissingen te nemen om financiële problemen te vermijden. Ik verhuisde naar de tuin en verhuur mijn kamers om de energiecrisis te overleven. Als is het niet enkel om financiële redenen...

Corona dwong oprichter Bart om de werking van Fitter&Fitter grondig te herbekijken.

Corona dwong oprichter Bart om de werking van Fitter&Fitter en dus ook zijn werk grondig te herbekijken. De hele organisatie werd dooreengeschud door Corona. Bart neemt je mee in het proces dat heroriëntering is, en hoe arbeidsongeschikt zijn (burnout?) als zaakvoerder geen walk in the park is.

Fietsevent Ronde van België (CMI): It's a paradise. It's not a place you can look for. It's a moment in your life!

Laat je niets wijsmaken, de Ronde Van België is géén fietsevent. Hoe hard de organisatoren ook hun best doen om het zo te laten uitschijnen, dat is het niet. Wat het dan wel is? Ik promoveerde mezelf vrijpostig tot vliegende reporter en fladderde gedurende drie dagen doorheen het peloton om uit te vissen wat het dan wel was, en ik kwam terug met een doos vol verhalen.

Rocky Challenge, Mountainbikeweekend met Count Me In

Een veertigtal mountainbikers waagden zich aan het eerste MTB-weekend van Count Me In. Het beloofde drie dagen vol avontuur, plezier, gezelligheid en vriendschap te worden. Ook ik was van de partij, en zoals dat gaat wanneer ik ergens heen ga, maak ik daar graag een verhaal van :-) Zo ook nu...

Een geslaagde avontuurlijke tocht à la Kamp Waes als sportdag en teambuilding

Vandaag organiseerde Fitter&Fitter een sportieve teambuilding voor VEKA, het Vlaams Energie en Klimaat Agentschap. ‘Iets à la Kamp Waes’, hadden ze gevraagd. Ik was op slag in mijn nopjes. Lees hoe onze groep een uitdagende teambuilding tot een goed eind bracht.

Fitter&Fitter coach Bart fietst de Marmotte

In 2020 vroeg mijn goede vriend Dries of ik de Marmotte wilde meerijden. Ik kende die fietstocht niet en zei in volledige Pipi Langkousstijl: "Ik ken het niet, dus ik weet niet of ik het kan, maar da's goed, het zal wel lukken." Het werd een jaar waarop de fiets een prominentere rol kreeg in mijn leven. Lees hier het, nou ja, euh, "uitgebreide" verslag. :-)

What I talk about, when I talk about preparing de Marmotte

Murakami schreef een bestseller over waar hij tijdens het lopen aan dacht. Bart, trainer-oprichter van Fitter&Fitter, rijdt op 4 september de befaamde Marmotte Granfondo en waande zich een Murakami op de fiets. Lees hier het verslag van de voorbereiding.

Het moeilijkste aan personal training geven is omgaan met de zware emoties

Personal training geven geeft vaak voldoening. Je vormt samen met de klant een hecht duo om samen stap voor stap sterker en fitter te worden. Je deelt de goede momenten van progressie. Maar het is soms ook heel moeilijk. Soms nemen emoties de bovenhand.

5 tips om een betere en blessurevrije loper te worden.

Lees hoe veel lopers worstelen met loopblessures en ontdek met 5 tips hoe jij blessures kan afhouden. Blijf blessurevrij, word sneller, sterker en verbeter je houding met deze tips.

Buiten komen houdt je gezonder deze herfst en winter, niet alleen tegen Corona

De Morgen kopte dit weekend, in het kader van Corona, dat we meer moeten buitenkomen. Ik viel van mijn stoel en kroop er vervolgens weer op. Aha, juist, voor al de rest mogen we binnen blijven, maar voor Corona moeten we meer naar buiten. De wereld op z’n kop. Buiten komen is de max!

REWIND (2013): Stabilisatietraining voor lopers: Trainen voor een sterk lichaam

Lopers worden vaker geplaagd door blessures dan hen lief is. Wanneer het om een eenmalige blessure gaat is het niet zo'n ramp, maar meestal komen blessures terug en blijven ze terug komen. Niet zelden duik je bij een blessure vaak van de ene in de andere blessure. Je raakt er wel eens moedeloos van. Stabilisatietraining vormt een onderdeel van blessurepreventie, maar hoe begin je eraan?

REWIND (2012) Looptechniek: het belang van Core stability

De Keniaanse Jeptoo behaalde zilver op de marathon op de olympische spelen. Het laatste wat je van haar kan zeggen is dat ze niet kan lopen.En toch durven kwatongen dat wel in twijfel trekken bij het zien van haar loopstijl. Sterke overpronatie, knieën die heel hard naar binnen knikken en een onderbeen dat naar buiten wordt geslagen. Maar wel zilver op de spelen. Ze levert er alleszins stof tot discussie mee.

REWIND 2012: Looptechniek: Lopen is geen kinderspel

Lopen, we kunnen het allemaal. Het is kinderspel. Letterlijk. Van zodra we rechtop kunnen staan, proberen we te lopen. En van zodra we kunnen lopen, doen we het alsof het een lieve lust is. Lopen lijkt zo eenvoudig dat we er niet meer bij stilstaan. Of toch niet? (artikel uit 2012, geschreven door Bart Delobel, oprichter van Fitter&Fitter)

Als personal coach maak je sprookjes mee vanop de eerste rij. En je draagt er op de koop toe nog aan bij.

De transformatie van iemand die 10 of 20 kilo verliest door een sportievere en gezondere levensstijl, is eindeloos veel groter dan louter die getalletjes van de weegschaal of prestatie. Het zijn verhalen van openbloeien, van leren geloven in zichzelf, van mentaal sterker worden,... Als coach ben je de bevoorrechte persoon die deze stuk voor stuk prachtige verhaaltjes van kortbij mag meemaken. En dat vind ik waarlijk fantastisch.

Corona: Trek uw mondmasker uit en uw buitensportkleren aan. Dat is solidariteit!

De wereld is de pedalen kwijt. Corona doet de hele wereldpolitiek wild om zich heen slaan. We verstoppen ons letterlijk en figuurlijk achter mondmaskers om de grotere problemen en daarmee onze verantwoordelijkheid en ons falen te ontlopen. Tientallen andere welvaartsziektes richten al jaren meer schade aan dan het C-virus. Ondertussen gaat de planeet in ijltempo naar de vaantjes gaat. Toch zijn we enkel in staat ingrijpende maatregelen te treffen voor Corona. Waarom toch?

REWIND (2013): Looptechniek tot op het bot ontleed

Hoe belangrijk is de loophouding en -techniek voor een loper? Wat is een goede houding en waarom? Hoe belangrijk is de houding van mijn armen en waarom kan het vasthouden van een gsm of drinkbus leiden tot een minder efficiënte houding en misschien zelfs tot een blessure? We ontleden de loophouding tot op he bot en geven je tips voor een goede houding.

Fitter&Fitter aan de elektrische deelbakfiets: Fly me away to a fit and sustainable future

Leuven, de stad die Europees goud won als groene stad, biedt vanaf juli elektrische deelbakfietsen aan. In juni mocht Fitter&Fitter deze bakfietsen al uittesten. En of we daar blij mee waren! Zeg nooit zomaar bakfiets tegen een bakfiets. Een bakfiets is een feest, tenminste als je eigenaar bent van een jonge, speelse geest.

REWIND (2012): Trail, de alternatieve wind door het looplandschap

In 2012 voorspelden we voor het looptijdschrift Zatopek dat trail een enorm hype zou worden. We schreven er een artikel over. 7 jaar later is het looplandschap voor goed veranderd, en daar zijn we blij om.

Karen traint voor Marathon du Mont Blanc met core, kracht en techniek

Na jaren vol trails, marathons en ultra's, neemt Karen dit jaar deel aan de Marathon du Mont Blanc. Vroeger werd ze vaak geplaagd door blessures. Met een uitgebalanceerde training met aandacht voor core stability, krachttraining en techniektraining willen we samen van dit verhaal een succes maken.

Personal training: anders dan anders.

Ken je het gevoel dat een kinesist of voedingscoach je oefeningen of huiswerk meegeeft en dat je er keer op keer niet in slaagt om dat te doen? In personal training gebeurt vaak hetzelfde en dus zochten we andere manieren om ervoor te zorgen dat mensen hun doelen bereiken. Lees hier hoe!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x