Story telling kan een krachtig middel zijn om een community te bouwen

De Coronaperiode was dé perfecte periode om op een creatieve en luchtige manier een community building te doen. Net omdat iedereen verplicht thuis zat. Net omdat luchtigheid in die dagen ver zoek was. Hoe ik een studio ombouwde tot uitzendlokaal van dagelijkse home workouts via Facebook live kan je lezen in het blog item over Quarantraining. In dit artikel wil ik je meenemen in hoe ik via creatieve story telling een sfeer creëerde die luchtigheid, herkenbaarheid,  betrokkenheid en groepsgevoel uitademde.


De irritante meldingen van de nieuws sportapp, je kent ze wel :-)

Iedereen kent ze, die meldingen wanneer je een nieuwe app installeert. Je hebt amper iets gedaan en je krijgt een achievement award. "Proficiat, je hebt de app geïnstalleerd!" En daarmee ging ik dan aan de slag. Parallel met de online trainingen die ik organiseerde. 

  • Beginner Achievement! Yiieehaah, zoals op je driewieler! Tag jezelf, deel, of zet het in je verhaal! Want je bent het waard! :-)

  • Goed bezig! De driewieler heeft plaats gemaakt voor een speels en avontuurlijk model. Growing up is great!

  • Allriiiiight, dat gaat lekker zeg!

  • Maar het werd ook fun en interactief...

Voor de mensen die zeggen dat ze gaan meedoen en dan uiteindelijk toch niet meedoen. Het overkomt iedereen. Niets zo goed als jezelf relativeren, daarom, de Donald Trump Achievement :-)

Mensen wilden wel deelnemen maar vonden de link naar de trainingen niet... Het an de besten overkomen. Gelukkig was ook daar een achievement voor: Dan is er Eddy Wally! Geweldig! 

Sommige families deden met het hele geen mee met de trainingen. Papa, mama en de kinderen. Dat vond ik waarlijk fantastisch. Voor hen maakte ik de Fit and Funky Family Achievement:-)

  • Dansen dansen dansen!

Elke training start met een opwarming. een opwarming dient om het lichaam warm te maken (cardiovasculaire activatie) en om je hoofd in de juiste stemming te brengen. In elke opwarming werden er dus heel eenvoudige aerobic dance moves verwerkt. Danspasjes voor het volk. De bewegingen kregen een naam, zo was er de Funky Koekie en de Move Like Mia. Tijdens de opwarmng ging dan het Do The Funky Koekie Alarm. :-) Thuis werd er gretig meegedanst. De mensen vonden het hilarisch en spelden zich met vele trots de digitale awards op. :-)

2 steps forward and 3 steps back, de favoriete beweging van elke politicus. En wie is er funkier dan Koen Geens? :-)

Stapje naar links, voetje bijzetten, stapje naar rechts, voetje bijzetten. Mia is niet vies van stellingen innemen :-)

  • Some more fun

Superhero willen we allemaal zijn, toch?Strevers!!!


Party time! Jij partyt toch ook?


RESEARCHRUN

RESEARCHRUN groeide in 8 jaar uit tot een gerenommeerd bedrijvenevent in het bedrijvenpark van Haasrode. In 2019 telde het event ruim 400 deelnemers.

creatieve story teller

Met een enthousiaste vertelstijl creëer je een gevoel en een sfeer bij mensen. Waar de trainer TIJDENS de training een animator moet zijn, is de story teller degene die via taal en beelden vooraf en achteraf animeert en zo onvergetelijke herinneringen creëert. En dàt is wat me past als een jasje.

Copy writer - schrijver

Schrijven en spelen met taal is één van mijn passies. Reeds 20 jaar schrijf ik op alle mogelijke media. Voor het clubblad, voor looptijdschriften, voor de eigen website en nieuwsbrieven, op blogs en social media.

Quarantraining, het bliksemsnel antwoord op Corona

Quarantraining was ons bliksemsnel antwoord op Corona, met meer dan 1000 deelnemers in de eerste twee weken lockdown. Het was een product uit mijn creatieve brein. Plezier, sociale interactie, gevarieerde trainingen en zelfs een fit party zat erin.

Teambuilding adventure raid

Zij vroegen een uitdagende teambuilding à la Kamp Waes, en dit is wat ze kregen! Het werd een adventure raid vol met opdrachten waar het team moest samenwerken, maar vooral elkaars en de eigen zwaktes en sterktes goed inschatten, een cruciaal gegeven om tot een goed groepsresultaat te komen!

Go4Core

Go4Core was een succesvolle interactieve samenwerking vol sportief en sociaal plezier. Jaren later spreken de deelnemers nog steeds van de ongekende leuke sfeer waarin ze elkaar stimuleerde om te sporten.

Fitness At Work

Fitness@Work was een project waar dagelijks sport en gezondheid werd aangeboden aan de bedrijven van een bedrijventerrein in de Brusselse rand. Workshops over fysieke en mentale gezondheid, yoga, lunch walk, start to run, conditietraining, voetbaltornooi, teambuilding, alles zat erin.

Natural Running School: looptechniek en blessurepreventie op natuurlijke wijze

Looptechniektraining en blessurepreventie is mijn specialisatie. Ik ben een promotor van de natuurlijke houding en richtte Natural Running School op. Ik geef er workshops, trainingen en cursus in.

Bootcamps en start to bootcamp

Fitter&Fitter is vooral bekend om de bootcamps in zo'n 15 gemeenten in Vlaams-Brabant. De complete conditietraining, waarin cardio, kracht, behendigheid en plezier gecombineerd werden, vormde een recept dat in de hele provincie succes oogste.

Bedrijvensport

Fitter&Fitter heeft bij ruim 50 bedrijven ervaring in het geven van sportsessies, workshops, infosessies en teambuildings.

Personal training: maatwerk, coach, motivator, luisterend oor, psycholoog

Personal training geven is veel meer dan wat sport geven. Het is mental coach zijn, het is een aandachtig en empathisch luisterend oor zijn. Het is trekken aan iemand wanneer het nodig is en rust geven wanneer rust nodig is. Het is mensen helpen kleine dromen stap per stap te verwezenlijken.

Brussels Bootcamp

In Brussel richtte ik Brussels Bootcamp op, een dochterbedrijfje van Fitter&Fitter. Intussen geven onze Brusselse trainers er dagelijks bootcamp, personal training, small Group training en bedrijvensport

Outdoor sport weekend

Elk jaar trok Fitter&Fitter naar de Ardennen voor een weekend lang heel intensief sporten en plezier maken. Trail running, dauwjogging, core training, bootcamp, circuit training, yoga, gecombineerd met heerlijke gezonde en energierijke picknicks en lekkere aperitief.

Battle of the Bootcampers, de clash der bootcampgemeenten

Op Battle of the Bootcampers nemen al onze gemeenten het tegen elkaar op. Een namiddag lang werd er met allerlei fysieke proeven gestreden. Na een felbevochten strijd volgde een lekkere pasta en nog lang nakaarten bij pot en pint. Een fantastische sportieve en plezante dag!

Trail run workshops

Vanuit mijn enorme interesse voor trail running, looptechniek en loopblessures heb ik tal van workshops en trainingen voor trail runners gegeven. Zelfs de wereldkampioen Ultralopen kreeg bij mij de smaak te pakken.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x