Personal training: maatwerk, coach, motivator, luisterend oor, psycholoog

Personal training geven heeft me als mens veranderd. Als personal coach had ik één vast principe: "ik wil kost wat kost met de klant een team vormen om samen zijn of haar doel te bereiken. Dat kon enkel als ik me in hen zou kunnen verplaatsen. Ik moest me inleven in hoe ze zich voelen, in hun lichaam, hun agenda, hun lichamelijke en mentale beperkingen. Wat ik leuk vind, vinden zij daarom nog niet leuk. Vaak spelen er psychologische dingen mee. Ik had er een hele andere aanpak dan de meeste personal coaches. Cindy, die de Kilimanjaro wilde beklimmen, kreeg van mij een tent in haar tuin om te wennen aan het buiten slapen. 

Personal training heeft ervoor gezorgd dat ik anders naar mensen ben gaan luisteren en kijken. Als je iemand wil kunnen coachen en motiveren, moet je eerst en vooral proberen te voelen wat die persoon voelt, en dat doe je door aandachtig te luisteren.

Door personal training te geven ben ik milder geworden voor mensen. ik ben gaan inzien hoe mensen met dingen kunnen worstelen die ik me voordien niet kon inbeelden. Er waren tal van klanten met psychologische klanten: faalangst, onzekerheid, burnout, trauma's, en meer. Door mijn aanpak voelden die klanten zich gehoord, begrepen, gesteund en konden ze door training letterlijk en figuurlijk sterker worden. Ik kon hen helpen kleine en grote overwinningen op zichzelf te halen. 

Die ervaring en kennis die ik met personal training heb opgedaan schat ik in als een heel waardevolle vaardigheid om in een andere organisatie aan te wenden.


In haar eigen tuin trainden we jaren. Ik installeerde er oefenmateriaal. We verlegden haar grenzen door in de velden te lopen. We trainden een weg naar de Kilimanjaro, met een door mij gemaakte motiverende prent op maat.Soms is personal training een gevoel creëren terwijl je traint. Iemand die het mentaal moeilijk heeft kan herleven door een training in de opkomende zon. Zo verander je iemands traan in een glimlach en in een nieuw voornemen.

Personal training is grenzen helpen verleggen. Wanneer iemand geen zin heeft om in de regen te trainen, die persoon overtuigen en ervoor zorgen dat die persoon een uur later dat onoverwinnelijke gevoel heeft: "Yes, i did it, this rain can't stop me! I'm unstoppable!"


RESEARCHRUN

RESEARCHRUN groeide in 8 jaar uit tot een gerenommeerd bedrijvenevent in het bedrijvenpark van Haasrode. In 2019 telde het event ruim 400 deelnemers.

creatieve story teller

Met een enthousiaste vertelstijl creëer je een gevoel en een sfeer bij mensen. Waar de trainer TIJDENS de training een animator moet zijn, is de story teller degene die via taal en beelden vooraf en achteraf animeert en zo onvergetelijke herinneringen creëert. En dàt is wat me past als een jasje.

Copy writer - schrijver

Schrijven en spelen met taal is één van mijn passies. Reeds 20 jaar schrijf ik op alle mogelijke media. Voor het clubblad, voor looptijdschriften, voor de eigen website en nieuwsbrieven, op blogs en social media.

Quarantraining, het bliksemsnel antwoord op Corona

Quarantraining was ons bliksemsnel antwoord op Corona, met meer dan 1000 deelnemers in de eerste twee weken lockdown. Het was een product uit mijn creatieve brein. Plezier, sociale interactie, gevarieerde trainingen en zelfs een fit party zat erin.

Story telling kan een krachtig middel zijn om een community te bouwen

In de periode van de lockdown was er nood aan verbinding, aan plezier, aan luchtigheid, aan betrokkenheid en aan fysieke ontlading. Op een creatieve manier bundelde ik al die onderdelen samen tot een geheel, een verhaal, een sfeer, een gevoel. Ontdek hier hoe krachtig story telling kan zijn.

Teambuilding adventure raid

Zij vroegen een uitdagende teambuilding à la Kamp Waes, en dit is wat ze kregen! Het werd een adventure raid vol met opdrachten waar het team moest samenwerken, maar vooral elkaars en de eigen zwaktes en sterktes goed inschatten, een cruciaal gegeven om tot een goed groepsresultaat te komen!

Go4Core

Go4Core was een succesvolle interactieve samenwerking vol sportief en sociaal plezier. Jaren later spreken de deelnemers nog steeds van de ongekende leuke sfeer waarin ze elkaar stimuleerde om te sporten.

Fitness At Work

Fitness@Work was een project waar dagelijks sport en gezondheid werd aangeboden aan de bedrijven van een bedrijventerrein in de Brusselse rand. Workshops over fysieke en mentale gezondheid, yoga, lunch walk, start to run, conditietraining, voetbaltornooi, teambuilding, alles zat erin.

Natural Running School: looptechniek en blessurepreventie op natuurlijke wijze

Looptechniektraining en blessurepreventie is mijn specialisatie. Ik ben een promotor van de natuurlijke houding en richtte Natural Running School op. Ik geef er workshops, trainingen en cursus in.

Bootcamps en start to bootcamp

Fitter&Fitter is vooral bekend om de bootcamps in zo'n 15 gemeenten in Vlaams-Brabant. De complete conditietraining, waarin cardio, kracht, behendigheid en plezier gecombineerd werden, vormde een recept dat in de hele provincie succes oogste.

Bedrijvensport

Fitter&Fitter heeft bij ruim 50 bedrijven ervaring in het geven van sportsessies, workshops, infosessies en teambuildings.

Brussels Bootcamp

In Brussel richtte ik Brussels Bootcamp op, een dochterbedrijfje van Fitter&Fitter. Intussen geven onze Brusselse trainers er dagelijks bootcamp, personal training, small Group training en bedrijvensport

Outdoor sport weekend

Elk jaar trok Fitter&Fitter naar de Ardennen voor een weekend lang heel intensief sporten en plezier maken. Trail running, dauwjogging, core training, bootcamp, circuit training, yoga, gecombineerd met heerlijke gezonde en energierijke picknicks en lekkere aperitief.

Battle of the Bootcampers, de clash der bootcampgemeenten

Op Battle of the Bootcampers nemen al onze gemeenten het tegen elkaar op. Een namiddag lang werd er met allerlei fysieke proeven gestreden. Na een felbevochten strijd volgde een lekkere pasta en nog lang nakaarten bij pot en pint. Een fantastische sportieve en plezante dag!

Trail run workshops

Vanuit mijn enorme interesse voor trail running, looptechniek en loopblessures heb ik tal van workshops en trainingen voor trail runners gegeven. Zelfs de wereldkampioen Ultralopen kreeg bij mij de smaak te pakken.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x