Bootcamps en start to bootcamp

Het is mijn favoriete training, zo'n bootcamp, of toch de manier waarop ik ze bij de opstart ervan gaf. Veel lopen, sprintjes, behendigheid met draaien, keren, springen, gecombineerd met veel krachtoefeningen voor core en benen, en dat alles met een speels en ludiek kantje. Geen zware gewichten en stoere war faces zoals bij Crossfit, maar lichtere gewichten en lachende gezichten. Minder kans op blessures, meer gericht op versterken van het lichaam en blessurerisico reduceren.

Essentieel voor mij is het groepsgevoel en het plezier. De welgemikte hoek eraf. Bij goed weer hoort er een picknick na de training, of een terrasje. Jaarlijks waren er wel themaweken, zoals de retro week (80's plaatjes, retro outfits), de Paasbootcamp (eitjes rapen verwerkt in training), Kerstbootcamp (Kerstmutsen, jenever en kerstmarktbezoek) en nog meer van dat feestelijks om de groep te versterken. 

Wie echt van de natuur en de elementen houdt, laat zich uiteraard niet afschrikken door slecht weer. In tegendeel, slecht weer is een opportuniteit om je mentale veerkracht sterker te maken. In weer en wind wordt er getraind. Het zijn die herinneringen als "weet je nog die keer in die gietende regen?" of "die keer planken in de sneeuw" die bijblijven.

De leuke, intensieve en kwalitatieve bootcamps van Fitter&Fitter waren zodanig een succes dat ze uitgebreid werden. In Brussel startte ik zusterafdeling Brussels Bootcamp op, die ook nu nog heel erg succesvol draait. Daarnaast werkten we een Start To Bootcamp uit waarmee in samenwerking met de sportdiensten van de gemeenten in ongeveer 15 gemeenten bootcamps gegeven werden. Ook bedrijven sprongen op de kar en boden de Fitter&Fitter Bootcamp op het werk aan.

Om van de hele bootcampfamilie een echte grote familie te maken, deden we elk jaar meerdere grote activiteiten, zoals het outdoor sport weekend in de Ardennen, een Bootcamp Battle tussen alle gemeenten, een Summer drink & bootcamp, een Winter Trail en Bootcamp event.


Mijn bijdrage om dit alles te verwezenlijken:
  • 8 jaar lang wekelijkse toewijding als trainer en ondernemer
  • Marketing: promotie, communicatie, website, nieuwsbrieven, branding, story telling
  • B2C: contact met klanten, verkoop, service, ...
  • Trainers aanwerven, opleiden en coördineren
  • Concept Start To Bootcamp oppoten zetten, verkopen, ...
  • Upscalen van 1 naar 25 sessies per week, van 1 naar 10 trainers (bijhorende software, apps, webshop, ...)
  • En nog veel meer6 maal per week wordt er stevig getraind in Brussel met Brussels Bootcamp


Planken in de sneeuw, met een zalig winterzonnetje op de snoet. Het was zo'n moment dat echt enorm deugd doet, met die zon. Ronduit heerlijk!

Bootcamp is bij Fitter&Fitter niet zomaar wat krachttraining, maar er zit ook veel snelheid, uithouding en behendigheid in.

De Start To Bootcamp werd in heel Vlaams-Brabant gretig mee gedaan.

Ook bedrijven sprongen op de bootcamp kar

Ludiek en speels: "Trainer, krijg ik een levensgrote beurtenkaart?"  - "Als je ze elke keer meebrengt wel!" De persoonlijke, gepimpte beurtenkaart was een hit!


Kerstbootcamp


Het beste moment van de training: de picknick in de zon achteraf!


RESEARCHRUN

RESEARCHRUN groeide in 8 jaar uit tot een gerenommeerd bedrijvenevent in het bedrijvenpark van Haasrode. In 2019 telde het event ruim 400 deelnemers.

creatieve story teller

Met een enthousiaste vertelstijl creëer je een gevoel en een sfeer bij mensen. Waar de trainer TIJDENS de training een animator moet zijn, is de story teller degene die via taal en beelden vooraf en achteraf animeert en zo onvergetelijke herinneringen creëert. En dàt is wat me past als een jasje.

Copy writer - schrijver

Schrijven en spelen met taal is één van mijn passies. Reeds 20 jaar schrijf ik op alle mogelijke media. Voor het clubblad, voor looptijdschriften, voor de eigen website en nieuwsbrieven, op blogs en social media.

Quarantraining, het bliksemsnel antwoord op Corona

Quarantraining was ons bliksemsnel antwoord op Corona, met meer dan 1000 deelnemers in de eerste twee weken lockdown. Het was een product uit mijn creatieve brein. Plezier, sociale interactie, gevarieerde trainingen en zelfs een fit party zat erin.

Story telling kan een krachtig middel zijn om een community te bouwen

In de periode van de lockdown was er nood aan verbinding, aan plezier, aan luchtigheid, aan betrokkenheid en aan fysieke ontlading. Op een creatieve manier bundelde ik al die onderdelen samen tot een geheel, een verhaal, een sfeer, een gevoel. Ontdek hier hoe krachtig story telling kan zijn.

Teambuilding adventure raid

Zij vroegen een uitdagende teambuilding à la Kamp Waes, en dit is wat ze kregen! Het werd een adventure raid vol met opdrachten waar het team moest samenwerken, maar vooral elkaars en de eigen zwaktes en sterktes goed inschatten, een cruciaal gegeven om tot een goed groepsresultaat te komen!

Go4Core

Go4Core was een succesvolle interactieve samenwerking vol sportief en sociaal plezier. Jaren later spreken de deelnemers nog steeds van de ongekende leuke sfeer waarin ze elkaar stimuleerde om te sporten.

Fitness At Work

Fitness@Work was een project waar dagelijks sport en gezondheid werd aangeboden aan de bedrijven van een bedrijventerrein in de Brusselse rand. Workshops over fysieke en mentale gezondheid, yoga, lunch walk, start to run, conditietraining, voetbaltornooi, teambuilding, alles zat erin.

Natural Running School: looptechniek en blessurepreventie op natuurlijke wijze

Looptechniektraining en blessurepreventie is mijn specialisatie. Ik ben een promotor van de natuurlijke houding en richtte Natural Running School op. Ik geef er workshops, trainingen en cursus in.

Bedrijvensport

Fitter&Fitter heeft bij ruim 50 bedrijven ervaring in het geven van sportsessies, workshops, infosessies en teambuildings.

Personal training: maatwerk, coach, motivator, luisterend oor, psycholoog

Personal training geven is veel meer dan wat sport geven. Het is mental coach zijn, het is een aandachtig en empathisch luisterend oor zijn. Het is trekken aan iemand wanneer het nodig is en rust geven wanneer rust nodig is. Het is mensen helpen kleine dromen stap per stap te verwezenlijken.

Brussels Bootcamp

In Brussel richtte ik Brussels Bootcamp op, een dochterbedrijfje van Fitter&Fitter. Intussen geven onze Brusselse trainers er dagelijks bootcamp, personal training, small Group training en bedrijvensport

Outdoor sport weekend

Elk jaar trok Fitter&Fitter naar de Ardennen voor een weekend lang heel intensief sporten en plezier maken. Trail running, dauwjogging, core training, bootcamp, circuit training, yoga, gecombineerd met heerlijke gezonde en energierijke picknicks en lekkere aperitief.

Battle of the Bootcampers, de clash der bootcampgemeenten

Op Battle of the Bootcampers nemen al onze gemeenten het tegen elkaar op. Een namiddag lang werd er met allerlei fysieke proeven gestreden. Na een felbevochten strijd volgde een lekkere pasta en nog lang nakaarten bij pot en pint. Een fantastische sportieve en plezante dag!

Trail run workshops

Vanuit mijn enorme interesse voor trail running, looptechniek en loopblessures heb ik tal van workshops en trainingen voor trail runners gegeven. Zelfs de wereldkampioen Ultralopen kreeg bij mij de smaak te pakken.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x