Quarantraining, het bliksemsnel antwoord op Corona

Dat er een enorm creatieve ondernemer in mij schuilt, was niets nieuws. Toen Corona onze wereld lam legde, was dat een geschenk voor mijn creatieve brein. Binnen de twee dagen had ik een ruimte in een bedrijvencentrum omgetoverd tot een pop-up studio van waar we dagelijks live zouden uitzenden. Die studio zou komen vol te hangen met foto's van deelnemers thuis. Ik zette een gevarieerd programma op, zodat er voor elk wat wild was: oefeningen met de kinderen, BBB, aerobic, stretching, High Intensity training, Een bootcamp voor in de tuin en zelfs een ware Fit Party At Home op zaterdag. 

Het succes was ongezien. Meer dan 1000 deelnemende gezinnen hadden we in die eerste weken lockdown (en meer dan 32.000 views). We bereikten nationale radio en kranten met het initiatief. Dat allemaal door de creatieve ideeën, de story telling, de interactie tussen mensen, de enorme betrokkenheid naar onze klanten toe.

Voor mij was dit nogmaals een enorm bewijs van de creatieve capaciteiten. Wil je in jouw organisatie iemand die mee voor de creatieve ideeën zorgt? Aarzel dan niet! Ik smijt me met tomeloos veel energie op uw project om er iets dynamisch, creatiefs, sociaal en interactief van te maken!

Bart doet de ellenlange wachtrij aan Colruyt dansen

Je herinnert het je nog wel, die lange wachtrijen buiten aan de supermarkt. Er waren soms rijen van meer dan 50, zelfs meer dan 100 meter. Stilstaan. Wachten. Een uiterst asociale periode was het: afstand houden, mondmasker op. Je zag elkaars gezicht niet, laat staan elkaars lach. Als er al gelachen werd. Contact leggen leek taboe. Je zag aan de gezichten dat niemand dit leuk vond. 

Ik kon het niet aanzien. Zoveel mensen samen, dat is wat mij betreft een ideale voedingsbodem voor sociaal plezier, niet voor wat ik in die wachtrijen zag, ontmoedigde, enigszins lamgeslagen mensen. Ik zag het zo voor me, we zetten buiten op de parking een DJ en zetten de mensen aan tot dansen. 

Ik contacteerde Colruyt en stelde het hen voor: "Jullie zorgen voor een muziekinstallatie en ik kom op zaterdag met mijn beste aerobic skills van uw wachtrij en plezante dansrij maken." En zo geschiedde. Met de beste en meest bekende krakers van de dansvloer en rockplaten vulde ik een zaterdag lang de parking van Colruyt. Aan het uiteinde van de wachtrij plaatste ik een informatiebord, zodat mensen wisten wat er te gebeuren stond. "Lach, dans, doe mee, laat je gaan, laat je niet tegenhouden om te dansen door dat mondmasker en die afstandsregels." Mensen dansten in de wachtrij. De lokale televisie bracht verslag uit. Eventjes was aanschuiven aan de winkel niet saai. 

Intussen, ruim tweeënhalf jaar verder spreken onbekende mensen me nog aan over die dag dat ik hun dag opfleurde met die actie. Dàt is wat ik kan en wil teweegbrengen. Dàt is wat ik voor jouw organisatie kan betekenen!

Saturday night Fit Party in uw kot: Bart laat Vlaanderen thuis dansen

Het allerzotste idee was de sportieve party op zaterdagavond. Het concept was simpel. Er wordt 40 minuten lang thuis, in eenieders kot een soort aerobic training gehouden die tevens een knotsgekke fuif moest zijn. Ik maakte een playlist met de allerbekendste meezingplaten. 

De training bestond eruit om telkens 30 seconden een fitnessoefeningen af te wisselen met een poepsimpele dansbeweging, en dat gedurende één liedje. Na het liedje snel één slok nemen, en dan bij het volgend liedje een andere fitnessoefeningen en andere dansbeweging. Of je sportdrank drinkt, cava of gin-tonic, dat kies je zelf maar. Pokkestraffe en tevens plezante training: 30 seconden sit-ups, 30 seconden dansen, en dat maal drie, vier, vijf of zes als het een hele lang nummer is. En ondertussen meebrullen met Summer of 69, Wake me up before you go go, Sex On Fire en, jawel, Ich Bin Wie Du.

Maar het werd nog zotter. Op vrijdagavond deed ik een try-out via een zoomsessie, samen met vrienden en fans van Fitter&Fitter, allemaal verkleed van in hun kot. De beelden van die zoomsessie werden opgenomen, en op zaterdag, als de Vlaamse huiskamers in lichterlaaie zouden staan, werd die verklede zoomsessie op de muur geprojecteerd. Zie je het al voor je? Gezinnen, koppels en individuelen die allemaal thuis knoerhard dansen, meezingen en trainen, aangemoedigd door die verklede bende die meedoet, zodat iedereen  het gevoel heeft deel uit te maken van een groep die uit z'n dak gaat. Heerlijk geslaagd was die Fit Party.Er werd in Vlaamse huizen gretig mee geplankt met het hele gezin.

 

Er werd binnenshuis en buitenshuis mee getraind met de online trainingen


De studio hing vol met foto's van gezinnen die thuis mee deden.


We maakten gebruik van materiaal dat iedereen in huis heeft, zoals blikjes, flessen en dergelijke. De betere huis-, tuin- en keukenfitness :-)


Naast de dagelijkse online sessies maakten we extra challenges om de mensen nog meer uit te dagen het beste uit zichzelf te halen.


Op zaterdagavond was er een stomende Fit Party. Hier een foto uit het uitnodiging die ik maakte voor die party.  Gedurende 40 minuten werd er een mix gedaan van intensieve krachtoefeningen, eenvoudige aerobic danspasjes en een aperitief naar keuze. Huiskamers stond op hun kop! Er werd mee gedanst en gezongen. Het was een regelrecht feest, nog voor onze Vlaamse nachtclubs een online partyconcept bedacht hadden. Ik was hen voor.RESEARCHRUN

RESEARCHRUN groeide in 8 jaar uit tot een gerenommeerd bedrijvenevent in het bedrijvenpark van Haasrode. In 2019 telde het event ruim 400 deelnemers.

creatieve story teller

Met een enthousiaste vertelstijl creëer je een gevoel en een sfeer bij mensen. Waar de trainer TIJDENS de training een animator moet zijn, is de story teller degene die via taal en beelden vooraf en achteraf animeert en zo onvergetelijke herinneringen creëert. En dàt is wat me past als een jasje.

Copy writer - schrijver

Schrijven en spelen met taal is één van mijn passies. Reeds 20 jaar schrijf ik op alle mogelijke media. Voor het clubblad, voor looptijdschriften, voor de eigen website en nieuwsbrieven, op blogs en social media.

Story telling kan een krachtig middel zijn om een community te bouwen

In de periode van de lockdown was er nood aan verbinding, aan plezier, aan luchtigheid, aan betrokkenheid en aan fysieke ontlading. Op een creatieve manier bundelde ik al die onderdelen samen tot een geheel, een verhaal, een sfeer, een gevoel. Ontdek hier hoe krachtig story telling kan zijn.

Teambuilding adventure raid

Zij vroegen een uitdagende teambuilding à la Kamp Waes, en dit is wat ze kregen! Het werd een adventure raid vol met opdrachten waar het team moest samenwerken, maar vooral elkaars en de eigen zwaktes en sterktes goed inschatten, een cruciaal gegeven om tot een goed groepsresultaat te komen!

Go4Core

Go4Core was een succesvolle interactieve samenwerking vol sportief en sociaal plezier. Jaren later spreken de deelnemers nog steeds van de ongekende leuke sfeer waarin ze elkaar stimuleerde om te sporten.

Fitness At Work

Fitness@Work was een project waar dagelijks sport en gezondheid werd aangeboden aan de bedrijven van een bedrijventerrein in de Brusselse rand. Workshops over fysieke en mentale gezondheid, yoga, lunch walk, start to run, conditietraining, voetbaltornooi, teambuilding, alles zat erin.

Natural Running School: looptechniek en blessurepreventie op natuurlijke wijze

Looptechniektraining en blessurepreventie is mijn specialisatie. Ik ben een promotor van de natuurlijke houding en richtte Natural Running School op. Ik geef er workshops, trainingen en cursus in.

Bootcamps en start to bootcamp

Fitter&Fitter is vooral bekend om de bootcamps in zo'n 15 gemeenten in Vlaams-Brabant. De complete conditietraining, waarin cardio, kracht, behendigheid en plezier gecombineerd werden, vormde een recept dat in de hele provincie succes oogste.

Bedrijvensport

Fitter&Fitter heeft bij ruim 50 bedrijven ervaring in het geven van sportsessies, workshops, infosessies en teambuildings.

Personal training: maatwerk, coach, motivator, luisterend oor, psycholoog

Personal training geven is veel meer dan wat sport geven. Het is mental coach zijn, het is een aandachtig en empathisch luisterend oor zijn. Het is trekken aan iemand wanneer het nodig is en rust geven wanneer rust nodig is. Het is mensen helpen kleine dromen stap per stap te verwezenlijken.

Brussels Bootcamp

In Brussel richtte ik Brussels Bootcamp op, een dochterbedrijfje van Fitter&Fitter. Intussen geven onze Brusselse trainers er dagelijks bootcamp, personal training, small Group training en bedrijvensport

Outdoor sport weekend

Elk jaar trok Fitter&Fitter naar de Ardennen voor een weekend lang heel intensief sporten en plezier maken. Trail running, dauwjogging, core training, bootcamp, circuit training, yoga, gecombineerd met heerlijke gezonde en energierijke picknicks en lekkere aperitief.

Battle of the Bootcampers, de clash der bootcampgemeenten

Op Battle of the Bootcampers nemen al onze gemeenten het tegen elkaar op. Een namiddag lang werd er met allerlei fysieke proeven gestreden. Na een felbevochten strijd volgde een lekkere pasta en nog lang nakaarten bij pot en pint. Een fantastische sportieve en plezante dag!

Trail run workshops

Vanuit mijn enorme interesse voor trail running, looptechniek en loopblessures heb ik tal van workshops en trainingen voor trail runners gegeven. Zelfs de wereldkampioen Ultralopen kreeg bij mij de smaak te pakken.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x