Fitter&Fitter

Vacature gezocht: Boost your human capital

Zo zie ik mezelf het allerliefst werken voor een bedrijf

Deze pagina is een spontane sollicitatie voor een functie in een bedrijf zoals ik de job zelf in mijn dromen zie. 'Ik', dat is Bart Delobel, oprichter van Fitter&Fitter. Ik ben een eigenzinnige opportunist en een dromer. Ik zie een opdracht of job voor me, maar misschien zie jij ze nog niet. Wel, ik leg ze graag aan je uit. 

Ik kom je met veel plezier vertellen welke functie heel zinvol is in je bedrijf. Zelfs al heb je op dit moment nog niemand in die functie, dan nog kom ik je vertellen dat je de creatie van deze functie toch maar eens moet overwegen. En weet je wat? Ik kan je helpen met het uittekenen van die functie, en straffer nog, ik kan ze ook invullen. Het gaat om een functie die gericht is op je human capital. Je personeel, weet je wel. Het is een functie die je misschien niet eerder op deze manier zag. Ik leg ze met veel plezier aan je uit. Het is voor mij immers een droomjob, want mijn tweede natuur, en ik zou ze maar wat graag bij een bedrijf uitvoeren. Misschien wel bij jouw bedrijf! 


Boost jouw human capital 

Hoe zie ik die functie nu concreet?

Ik werk als freelance werkkracht nauw samen met de HR-verantwoordelijke van jouw bedrijf. Ik bekommer me om de teamspirit en om de fysieke en mentale gezondheid van het personeel. Ik werk aan een totaalbeleid rond fysieke gezondheid, mentale gezondheid en groepsdynamiek. Ik doe dat door: 

  • het organiseren van  activiteiten rond fysieke en mentale gezondheid;
  • het organiseren van interne events;
  • het verzorgen van interne communicatie rond dit alles
  • als personal coach consulteerbaar te zijn voor het personeel;
  • als consultant van het management mee te denken rond het algemene gezondheidsbeleid.

Het activiteitenprogramma is vooral gebaseerd op beweging en gezondheid en wordt opgesteld door contact en voeling te hebben met de noden van het bedrijf enerzijds en de wensen van het personeel anderzijds. Zo zijn bijvoorbeeld houdingsverbeterende workhops zinvol om het aantal fysieke klachten en daarmee gepaard gaand absenteïsme te doen dalen. Anderzijds vinden werknemers het leuk om met de collega's een team te vormen voor een loopevent. Ik organiseer met andere woorden zowel een middagwandeling als een stretchsessie, zowel een workshop ergonomie als een Kubbtornooi, zowel een start to run als een tafeltennistornooi.

Als fervent organisator en liefhebber van het sociale leven help ik met heel veel plezier met het organiseren van alle mogelijke interne events, al dan niet met een feestelijk karakter. Ik denk aan een bbq, een personeelsfeest, een teambuildingactiviteit, maar ook aan een quiz of aan het plaatsen van een groot scherm voor een WK voetbal.

Ik zorg voor de interne communicatie via een intern magazine (een gazetje), waarin aankondigingen en verslagen van de activiteiten en events staan, maar waar eveneens personeel op een originele manier in de kijker wordt gezet. Via dat gazetje creëer ik extra betrokkenheid tussen personeel onderling alsook tussen personeel en bedrijf.

Als personal coach kunnen werknemers me consulteren voor advies met betrekking tot hun beweging en gezondheid. Heeft een werknemer rugklachten, dan kan die bij mij terecht voor korte oefensessies en schema. Wil een werknemer starten met lopen, dan help ik daarmee. Ook wanneer een werknemer zich niet goed in z'n vel voelt, moe voelt, wat futloos voelt, kan persoonlijke begeleiding en beweging van goudwaarde zijn om te vermijden dat een werknemer ziek uitvalt of van job verandert. Op die manier bied je als bedrijf een enorme meerwaarde voor je personeel, waardoor de werknemer zich veel meer verbonden voelt met z'n werk. 

Als consultant denk ik binnen je bedrijf mee over een algemeen gezondheidsbeleid. Denk aan voeding, kantoorinrichting of woon-werkverkeer; Dat maakt allemaal mee deel uit van een programma dat op gezonde werknemers gericht is. 

Het geheime ingrediënt in al die onderdelen is de communicatie en sfeerschepping, waar ik het al kort over had. Ik creëer een positief, aantrekkelijk verhaal van en voor het bedrijf en haar werknemers. Ik ben zowel story creator als story teller. De activiteiten worden aantrekkelijk aangekondigd en in beeld gebracht in dat magazine dat ik mee vormgeef. Naast het magazine gebruik ik ook de andere communicatiekanalen, waaronder ook de digitale. Ik verzorg de interne communicatie omtrent het hele gezondheidsprogramma. 

Scroll even door  en dan lees je hoe door mijn hele leven een constante loopt, met name verhalen creëren, verhalen vertellen en groepen smeden. Het is een vaardigheid gebleken die ik steeds meer aangewend heb voor het uitbouwen van mijn professionele activiteiten.


Is dit iets voor jouw bedrijf? Neem dan nu contact op!

Zie jij voor jouw bedrijf een interessante samenwerking? Aarzel dan niet. Ik zit graag met jou rond de tafel om een samenwerking te bespreken. De invulling van de opdracht zoals ik ze zelf schets vormt een halftijdse job . Er is slechts één (1! UNO! ONE!) bedrijf (*) dat hierop beroep kan doen. Het is dus een behoorlijk exclusieve dienst. Haast je  als je niet wil dat anderen je voor zijn. Neem snel contact op: bart@fitterandfitter.be

(*) Eén bedrijf, tenzij enkele buurbedrijven samen intekenen voor een gemeenschappelijk gedeeld traject.


Een team van een bedrijf op RESEARCHRUN


Waarom investeren in je human capital?

Als werkgever of als bedrijf wil je uiteraard dat je werknemers gezond zijn. Je wil dat ze elke ochtend vol energie aan hun dag beginnen en dat ze na een productieve dag met veel voldoening naar huis gaan. Je wil ook dat je team goed aan mekaar hangt. Je wil dat elke werknemer zijn werk graag doet, dat die dat goed doet, dat die dat met overgave doet, en dat die zich op de koop toe helemaal thuis voelt in de rest van het team. Je weet wel, samen plezier maken, maar ook ergens je hart kunnen uitstorten of een zinnig gesprek kunnen voeren.

"De ideale werknemer is een gezonde, gelukkige werknemer die z'n werk met overgave doet en z'n talenten kwijt kan in z'n job"

Het ideale scenario bij het invulling van een functie? Dat is iemand vinden die exact op zijn plaats zit, omdat hij zijn talenten in kwijt kan in de job. Dat is iemand vinden die met tomeloos veel energie en overtuiging die functie uitoefent. Bij human capital is dàt waar het om draait: alle talenten en vaardigheden van je personeel zo optimaal mogelijk benutten, zorgen dat elk personeelslid zich zo goed mogelijk volgens eigen talenten kan ontplooien, zorgen dat elk personeelslid in goede fysieke en mentale gezondheid verkeert, zorgen dat het team zich als geheel optimaal ontplooit. Je kan dat maar bekomen door te weten welk vlees je in de kuip hebt. Je moet weten wat de mensen hun talenten zijn, je moet weten wat hen energie geeft.


Waarom deze spontane sollicitatie?

Wie human capital zegt, die zegt talenten benutten. Wel, dat brengt me naadloos bij wat al enkele jaren één van mijn grotere professionele dromen is. Ik droom er - neen, niet 's nachts, wel bij klaarlichte dag- vaak van om me bij een bedrijf op dat bewuste human capital te mogen storten, want net daar ligt één van MIJN grootste talenten: Groepsgevoel creëren, gecombineerd met beweging en gezondheid!

"Ik, oprichter van Fitter&Fitter, droom van een opdracht bij een bedrijf waarbij ik meerdere van mijn talenten helemaal kan ontplooien"

Als zelfstandig ondernemer heb ik geen werkgever die vraagt wat mijn talenten zijn en welke functie hij me dan kan geven. Als zelfstandig ondernemer moet ik die functie zelf creëren. Dus dat is wat ik bij deze doe, het hier zelf poneren. Zo opportunistisch ben ik wel. Als ze me vragen wat mijn talenten zijn, dan verwacht men meestal de standaardantwoorden als 'training geven ' en 'lopen'. Ik zie dat anders. Ik zie ' groepen smeden en er positieve verhalen rond creëren' als één van mijn grootste talenten. Sport geven is slechts een klein onderdeel van het totaalpakket. Sport is het tastbare, verkoopbare middel om het doel te bereiken. Net zoals bij een festival de mensen in principe betalen voor de artiesten, maar in werkelijkheid komen ze voor de totaalbeleving van plezier, ontspanning, vrienden en veel meer. Zo is in wat ik doe sport het tastbare verkoopbare ding, maar eigenlijk teken je in voor een veel ruimere totaalbeleving die draait rond een dynamische groepssfeer en  rond gezondheid.


Een alternatief CV: Hoe verhalen creëren, vertellen en groepsdynamiek smeden een rode draad door mijn leven vormen

Hieronder geef ik meer uitleg bij de verschillende aspecten van wat me tot creatief, dynamisch verteller en organisator maakt.

Teambuildingevent: een sportdag gevolgd door pasta en receptie

Creatieve, animerende schrijver

Als 20-jarige ontdekte ik dat schrijven en taal een passie is. Taal is humor.  Met taal kan je mensen laten lachen.  Maar taal is ook emotie. Taal is poëzie. Met taal kan je elke boodschap, hoe saai ook, leuk maken. Met taal kan je mensen schoonheid van wat was laten inzien. Met taal kan je een gebeurtenis lyrisch maken en vereeuwigen, tot een historisch mooi moment. Net zoals een fotograaf iets mooi kan vastleggen met zijn foto's, zo leg ik de dingen vast met taal. 

Ik startte met schrijven voor de jeugdrubriek van het clubblad van de sportclub. Nog voor ik het goed en wel wist, kochten leden van de concurrerende clubs ons clubblad om mijn leuke, luchtige teksten te lezen. Jaren later begon ik mijn zelfstandigencarrière als freelance journalist bij een looptijdschrift, en nog later werd mijn manier van schrijven het geheime ingrediënt, of het bindmiddel zo je wil, van Fitter&Fitter. Fitter&Fitter groeide uit tot een organisatie die duizenden mensen in beweging zette: groepen, bedrijven, individuelen, ... Nog voor aanvang van een nieuw project hadden mensen er al eindeloos veel zin in, louter door de sfeer die in de aankondigingen gecreëerd werd. Na het event schreef ik vaak een animerend verslag zodat de deelnemers het opnieuw konden herbeleven.

Organisator

Het sociale dier in mij organiseert graag. Of het nu een feestje tot laat in de nacht is, een gezonde brunch, een outdoor sportweekend, een sportevent of nog iets anders, als ik maar kan organiseren. Het is voor mij ook één van de fundamenten van Fitter&Fitter: We geven niet enkel training, maar we combineren vaak met een picknick of een BBQ. Een greep uit de vele organisaties: Fitter&Fitter gaat  jaarlijks op outdoor sportweekend met 20 à 30 mensen. Ik organiseer al 8 jaar RESEARCHRUN (loopwedstrijd met after-work party voor bedrijven, 300-500 deelnemers). Bij de uitbraak van Corona organiseerden we vanaf de 2e dag van de lockdown online trainingen, met online workshops en, jawel, een online sportparty op zaterdagavond. Op twee weken tijd hadden we meer dan 1200 deelnemers. Dingen organiseren zit in mijn genen. 

Startzone RESEARCHRUN (500 deelnemers)

Amateur-cateraar-barman

Neen, een traiteur zal ik nooit worden. Wat ik wel met heel veel overgave doe, is uitgebreid eten en drinken voorzien telkens wanneer ik iets organiseer. Bij elke brunch of BBQ zoek ik graag nieuwe, gezonde opties uit: mocktails, cocktails met vers fruit, verse en vegetarische slaatjes, ... Ik zal niet de cateraar zijn die van je bedrijfsfeestje een culinair hoogstandje maakt, maar ik organiseer het wel heel graag mee en maak er wel graag iets leuks, creatiefs en gezonds van. Oh ja, en iets duurzaams.

Naast mijn werk heb ik ruim tien jaar ervaring als barman (vrijwilligerswerk in concertzaal Het Depot). Tappen en het volk bedienen, ik vind het fantastisch. Ik mag er geregeld ook de playlist verzorgen, een kans die ik, muziekfanaat tot in de kist, met twee handen grijp. Heerlijk vind ik het, mensen een geweldige tijd geven!

Hoofdorganisator en tegelijk DJ en speaker

Beeldenprutser

Als ondernemer ben je genoodzaakt om jezelf dingen aan te leren. Alles uitbesteden aan professionals, dat is onbetaalbaar, dus moet je het zelf doen. Tijdens mijn jaren als trainer heb ik duizenden beelden (foto's en video) gemaakt van de trainingen en die bewerkt en gemonteerd tot toffe, sfeervolle beeldverslagen. Ik heb mezelf omgeschoold tot wannabe-graphic designer die zijn eigen flyers, filmpjes en quotes maakt. Vraag me om iets uit te werken met foto's van het personeel en er postkaarten of een kalender mee te maken en ik begin al te watertanden. :-)

Check gerust de Facebookpagina van Fitter&Fitter (foto's en video's)  en de video's die ik via YouTube postte


Geestige prentjes en quotes maken, I love it!


Sportcoach: ik zorg voor de fysieke (en mentale) gezondheid van je personeel

Naast alle bovenstaande, waar ik een zelfverklaarde dit of dat ben, heb ik ook één vaardigheid waar ik écht een diploma van heb (bachelor Lichamelijke Opvoeding). Echt waar. :-) Ik geef al ruim tien jaar sport om den brode (na 10 jaar op clubniveau) en wel op velerlei manieren: privétraining, groepstraining, bootcamp, , bedrijvensport,... noem maar op.

In die bewuste droomjob die ik voor ogen heb, organiseer ik in een bedrijf uiteraard allerlei initiatieven rond beweging en gezondheid, dat is vanzelfsprekend. Ik zorg dat er het hele jaar door een gevarieerd aanbod is, van lichte, toegankelijke activiteiten tot intensievere training, van ergonomie en houdingsverbeterende workshops tot stretching. 

Hoe ik mezelf zie als coach in een bedrijf? Wel, ik geef er sessies, maar daarnaast organiseer en faciliteer ik ook activiteiten. Ik zorg dat er iets georganiseerd wordt zodat collega's samen kunnen gaan wandelen of lopen. Vaak willen mensen wel met collega's gaan wandelen op de middag, maar is er niemand die het organiseert.  Wel, ik zorg dat er communicatieplatformen en dergelijke zijn zodat die activiteiten gefaciliteerd worden.

Naast groepsactiviteiten kunnen werknemers me ook consulteren voor hun persoonlijke, sportieve vragen. Of dat dan advies is voor hun loopblessure, rugklachten of tips voor voeding en beweging, dat maakt niet uit. Ik ben tijdens bepaalde uren ter beschikking voor het personeel als bewegingsconsulent.

Personal coach/luisterend oor

In mijn verleden als personal coach heb ik erg veel ervaring met mensen die het emotioneel moeilijk hebben. Ze geraken zo moeilijk gestart wegens weinig discipline. Ze hebben een laag zelfbeeld of trauma wat hen tegenhoudt om echt vooruit te geraken, ... om één of andere reden slaag ik er als coach heel erg goed in om die mensen op hun gemak te stellen en vooruit te helpen, stap voor stap, met alle mentale obstakels die er zijn. Onder mijn cliënteel heb ik er die uit burnouts, zware depressies en zelfs uit zelfdodingsgedachten komen. Kennelijk geef ik veel mensen een voldoende comfortabel gevoel om, ondanks de problemen die ze met zich meedragen, toch weer hoop en energie te krijgen in het dagelijkse leven. Ik hoop ook die vaardigheden in een bedrijf te kunnen gebruiken. Ik zou graag een sleutelrol kunnen spelen binnen een bedrijf voor die mensen die er vaak net buiten vallen of die dreigen eruit te vallen. Ik wil de uitdaging aangaan in een bedrijf om ervoor te zorgen dat zij die er dreigen uit te vallen weer goesting en energie krijgen.

All-in-one storyteller

Als je al het bovenstaande in de blender gooit, dan kom je tot één uniek geheel. Je krijgt een aantrekkelijke uitnodiging voor een programma vol leuke activiteiten. Met die activiteiten wordt het personeel fysiek en mentaal sterker en gezonder. Absenteïsme daalt, productiviteit en tevredenheid op het werk stijgt. De positieve vibe leeft ook door in de feestelijke events. Achteraf volgen van al die memorabele activiteiten dan weer boeiende verslagen met fijne beelden en zo is het verhaal compleet.


Ondernemer, oprichter, zelfstandige

In de tien jaar als zelfstandig ondernemer heb ik enorm veel ervaring opgedaan in tal van vaardigheden. Ik heb leren werken met marketing tools, ik heb websites gemaakt, sociale media pagina's succesvol gemaakt. Ik heb veel geleerd over communicatie, zowel klantgericht als B2B. Bijna alle vaardigeden die je nodig hebt als ondernemer zijn dingen die je jezelf moet aanleren. Daarvoor moet je in eerste instantie heel veel dynamisme,  bereidheid, leergierigheid, geduld en volharding hebben. 

Als je beseft hoe een zelfstandige al die gedrevenheid aanwendt voor het uitbouwen van zijn eigen zaak, en je bedenkt dan dat diezelfde zelfstandige zijn droomjob bij een bedrijf schetst, dan weet je wel zeker dat hij ontzettend veel gedrevenheid aan de dag zal leggen om die opdracht tot een goed einde te brengen. 

Ik wil met al die opgedane kennis, al die opgedane ervaring, met al die overgave en met wat ik als mijn grote talenten zie bij een bedrijf aan de slag gaan. Ik weet met zekerheid dat het een regelrechte boost zal geven aan het personeel. Het is aan jullie als bedrijf om erin te geloven, om in mij te geloven en ervoor te gaan. En dan maken we er samen een echt succesverhaal van. Wat denk je? Doen toch?!


Laten we afspreken en een samenwerking bespreken!

Zie jij voor jouw bedrijf een interessante samenwerking? Aarzel dan niet. Ik zit graag met jou rond de tafel om een samenwerking te bespreken. De invulling van de opdracht zoals ik ze zelf schets vormt een halftijdse job . Er is slechts één (1! UNO! ONE!) bedrijf (*) dat hierop beroep kan doen. Het is dus een behoorlijk exclusieve dienst. Haast je  als je niet wil dat anderen je voor zijn. Neem snel contact op: bart@fitterandfitter.be

(*) Eén bedrijf, tenzij enkele buurbedrijven samen intekenen voor een gemeenschappelijk gedeeld traject.


Sportieve groeten,

Bart Delobel

Oprichter Fitter&Fitter

+32 496 856455

*** Life is better when you're fit ***

*** Ziehier nog een minieme greep uit 100'en creaties *** 

 

Mijn voordeur overstelpt je met prikkelende boodschappen om je in een stemming te brengen voor je binnen gaat. Op gelijkaardige wijze bracht ik 's nachts krijtboodschappen op fietspaden aan om fietsers een goede morgen  en werkdag te wensen, plakte ik stiekem post-its met complimenten op winkelkarren van shoppende mensen, liet ik in Coronapiek lente 2020 de wachtrij aan de supermarkt dansen (joepie, wachten wordt plezant!)

Lead by example: als je een oproep doet voor een gek gebeuren, doe je dat beter in stijl! Deze was in maart 2020 voor een quarantaine aerobic party: dansen, trainen en party in één. De beelden waren geweldig. In de zoom zag je tentallen verklede mensen thuis mee trainen en dansen. Elk jaar zijn er thema's in trainingen en andere activiteiten. Dergelijke thema's slagen of falen bij het creëren van de juiste stemming. Alles hangt af van sfeerschepping en mensen zin te doen krijgen. Als het slaagt, levert het geweldige herinneringen voor het leven op.


"Geweldige uitnodigingstekst  maar helaas pindakaas, we zijn weg op vakantie. Kan die uitnodiging in 't vervolg wat minder ludiek... minder last van fomo dan" 

Antwoord van een klant op een uitnodigingstekstje voor een activiteit (zo heb ik er ontelbaar vaak)Misschien nog het meestzeggende zijn foto's zoals onderstaande: Klanten leerden al zo vaak in het verleden elkaar kennen en werden goede vrienden. 

Hieronder (foto 1) zie je een bende die intussen sportieve vakanties samen doet. Zij en nog een aantal afwezigen op de foto zijn samengebracht via de trainingen en gesmeed tot grote, hechte vriendengroep. 

Op de 2e foto zie je nog een bende die via training vrienden zijn geworden. Ook zij doen alle dingen die vrienden doen: lunchke, dagtrip, samen gaan wandelen of lopen, en veel meer. Het fantastische aan die groep is dat er hoekskes af zijn, dat ze vroeger niet allemaal goed in hun vel zaten, maar dat ze helemaal opleven door hen te waarderen zoals ze zijn. Stuk voor stuk bloeien ze open, en dat is wat je met je eigen personeel ook wil.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x