Fitter&Fitter

Loopanalyse, -techniek en -blessurepreventie

Wegens de gevolgen van de coronacrisis op onze werking staat alles wat met looptraining te maken heeft momentele on hold. Onze welgemeende excuses.Blessures aanpakken en loophouding verbeteren.


Bijna dagelijks zien we op Facebook in de groepen als Keep On Running en Samen Sportief mensen iets posten over een loopblessure. Beginners en gevorderden delen hun kennis en mening om elkaar te helpen, maar ik kan me goed inbeelden dat als je een vraag stelt over je blessure, je het bos door de bomen niet meer ziet met alle antwoorden die er gegeven worden. Je kan zelf ook niet altijd inschatten of de antwoorden die je krijgt komen van iemand met kennis van zake of niet. We zien vaak dat er zinvolle maar ook foutieve adviezen gegeven worden. Om jullie te helpen de bomen door het lopersbos te zien, zijn we dit project gestart.


Waarom?

Omdat lopen onze passie is. Omdat we graag mensen helpen. Omdat we geloven in de kracht van social media. Social  media brengen mensen samen waardoor ze aanstekelijk en inspirerend met elkaar om te gaan. En vooral, omdat lopen zo geweldig verrijkend is voor een mensenleven, toch? We zouden niet willen dat jullie door verkeerde adviezen en verkeerde manieren van trainen geblesseerd zouden zijn en niet kunnen lopen, met eventueel bijhorende frustratie tot gevolg. Oh ja, we kennen het allemaal :-) 


Train vandaag correct, zodat je morgen niet gekwetst bent en ook morgen nog kan lopen.


Ontvang advies over loophouding en over de trainingen, workshop voor lopers

Blijf je graag op de hoogte van dit project? Ontvang je graag tips en advies over training? Ben je geïnteresseerd in de workshops en trainingen? Klik dan op de knop, dan ontvang je zeker alle verdere informatie. Indien je al ingeschreven bent, hoef je uiteraard niet opnieuw in te schrijven. Klikken op de knop houdt geen enkele verplichting in.

Ja, ik ontvang graag info en advies ivm loophouding en blessures 


Wie ben ik? Wie zijn wij?

  • Bart Delobel, oprichter van Fitter&Fitter, loopt al van in de lagere school (al ongeveer 30 jaar geleden :-) )
  • Als oriëntatieloper, door het vele lopen door woeste terreinen gepassioneerd geraakt door stabilisatie-, techniek en krachttraining. 
  • 20 jaar ervaring als trainer in atletiekclub, oriëntatieloopclub, als sportonderichter bij Defensie en sinds 2011 ook met de eigen zaak Fitter&Fitter
  • Schreef in looptijdschriften Zatopek Magazine en ProRun over looptechniek, blessurepreventie en core stability
  • Docent looptechniek en blessurepreventie voor PodoSmart en ProRun
  • Meerdere Vlaamse en Belgische titels in het oriëntatielopen + verscheiden deelnames aan EK's en WK's.
  • Het team van Fitter&Fitter, onder leiding van Bart Delobel

 

 

Lees hier de artikels

De nieuwsbrieven zullen verzameld worden op deze pagina. Zo kan je steeds in het archief terugkijken. 

1. Wat is de actieve voetplaatsing en waarom? 5 tips om een actieve voetplaatsing aan te leren

2. Wat is jouw loopdoel voor 2020 en wat doe jij eraan om zonder blessures dat doel te halen?

3. Waarom een bilspier de oorzaak kan zijn van een voetblessure, of waarom een armbeweging effect kan hebben op de knie.

4. De sluipmoordenaar called overbelasting

5. Je conditie loopt te snel. Je pezen kunnen niet volgen

 6. Weet jij wat die beruchte supercompensatie is? En als je de basiswet van training niet kent waarom train je dan? 7. Rustweken in je trainingsschema, omdat ook uw lijf verlof verdient


HIER vind je leerrijke artikels die ik eerder schreef voor looptijdschrift Zatopek over looptechniek.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x