Fitter&Fitter

Bootcamp voor iedereen

Fitter&Fitter heeft tientallen bootcampSTERREN over heel Vlaams-Brabant, maar de situatie van één van onze trouwste bootcampSTERREN, Elke, is net wat atypischer. Haar verhaal maakt duidelijk dat een Fitter&Fitter-bootcamp voor iedereen kan, dat iedereen welkom is.

  

Maak kennis met Elke, bootcampSTER in hart en nieren. Een 43-jarige mama van 3 tieners die sinds april 2018 wekelijks 1x tot 3x in Kortenaken, Diest, Tienen en Glabbeek traint. Elke heeft echter te soepele ligamenten waardoor ze o.a. niet mag lopen of springen. Nu denk je vast, hoe kan ze dan in godsnaam deelnemen aan zo'n bootcamp? Wel...


Aanpassing waar nodig

Een bootcamp, excuseer, dat schrikt toch af, dat is iets voor fitte militairen, toch? Je kan er je waarschijnlijk al een beeld bij vormen: "Een spierbundel van een coach die iedereen afjakkert gedurende 60' en absoluut geen rekening houdt met de individuele capaciteiten van de deelnemers en daar dan ook nog eens voor wordt betaald, straffe kost!"

"Welkom in Kamp Waes! We starten met 50 burpees, 50 push-ups en 5km lopen!", schreeuwde de coach luidkeels.

Zo gaat het dus absoluut NIET.
Laat me beginnen met een stukje uit Elke haar review.

"De coaches zijn fantastisch, zij ondersteunen en motiveren mij 150%. Lopen en springen hoef ik niet te doen want de coaches passen de oefeningen aan waar nodig. 

Dit gebeurt steeds met een lach op het gezicht. Geen enkele les is saai. Na 18 maanden kan ik zeggen dat er ontzettend veel variaties bestaan van lunges en squats en dat ik mij nog geen moment heb verveeld, ondanks de beperkte mogelijkheden.


Een bootcamp van Fitter&Fitter is een speelse, full body en outdoor groepstraining onder begeleiding van een professionele coach. Die coach houdt, in de mate van het mogelijke, zoveel mogelijk rekening met je persoonlijke ritme en zet maximaal in op blessurepreventie en het corrigeren van de houding. Onze coaches trakteren ook maar al te graag op tips and tricks. Sporty spices kunnen met al hun vragen altijd bij onze coaches terecht. 

Elke kan niet lopen of springen, maar dat vormt absoluut geen probleem... De coaches communiceren goed onderling en weten wat kan en niet kan. Zo zijn ze altijd optimaal voorbereid, ook als er iemand zoals Elke op training staat. Zo worden de oefeningen aangepast waar nodig, al sinds ze startte met de bootcamp, ondertussen goed 1.5 jaar geleden... Ze is een voorbeeld voor velen onder ons. Hoe ze zichzelf telkens toch zo kan pushen ondanks de beperkingen die haar worden opgelegd door het eigen lichaam. Chapeau, Elke! 

Er zijn verder nog wel wat klanten die, al dan niet op ons aangeven, het verslag van bv. de kiné  doorsturen naar onze coach. Zo kan deze daar rekening mee houden in de training en zelfs aangepaste oefeningen voorzien in functie van de voorgeschreven oefentherapie of problematiek. Niks Kamp Waes dus, haal dat beeld maar gauw uit je hoofd. Kwalitatieve outdoor groepstraining die focust op blessurepreventie.

Elke is een voorbeeld van hoe Fitter&Fitter het aanpakt. Laat je dus niet tegenhouden door je beperkingen en ga ervoor. Ons team zorgt er samen met jou voor dat dat kan.Flexibel lidmaatschap

Fitter&Fitter is niet één van die uitzuigers die de moderne fitnessindustrie kent. Versta me niet verkeerd, er zijn zeer veel concullega's die schitterend werk leveren, maar die weten dat zelf ook wel. Iedereen met een ietsiepietsie verstand weet over wie en wat ik hier spreek, dat hoeft geen verdere duiding.

Onze lidmaatschappen zijn flexibel, in de mate van het redelijke en mogelijke natuurlijk. Als er iemand een blessure oploopt en niet verder kan trainen, gaan we eerst kijken op welke manier die persoon alsnog kan meetrainen. Zolang we zaken in de training(en) kunnen aanpassen en dit natuurlijk verantwoord is in functie van het welzijn en de gezondheid van die persoon. Als ultimum remedium kunnen we een formule pauzeren of zelfs (gedeeltelijk) terugbetalen. Dit kan je allemaal lezen in onze algemene voorwaarden. Fitter&Fitter heeft ook een netwerk van specialisten naar waar kan worden doorverwezen wanneer dit nodig wordt geacht.


Gratis try-out

Je kan gerust eens gratis komen proberen en het zelf aan 'de lijve' ondervinden. Wie niet waagt, niet wint.

Ons aanbod vind je hier.
Een try-out boeken doe je hier.


Tot bootcamps,
Glen

Het moeilijkste aan personal training geven is omgaan met de zware emoties

Personal training geven geeft vaak voldoening. Je vormt samen met de klant een hecht duo om samen stap voor stap sterker en fitter te worden. Je deelt de goede momenten van progressie. Maar het is soms ook heel moeilijk. Soms nemen emoties de bovenhand.

Lees meer

Buiten komen houdt je gezonder deze herfst en winter, niet alleen tegen Corona

De Morgen kopte dit weekend, in het kader van Corona, dat we meer moeten buitenkomen. Ik viel van mijn stoel en kroop er vervolgens weer op. Aha, juist, voor al de rest mogen we binnen blijven, maar voor Corona moeten we meer naar buiten. De wereld op z’n kop. Buiten komen is de max!

Lees meer

Als personal coach maak je sprookjes mee vanop de eerste rij. En je draagt er op de koop toe nog aan bij.

De transformatie van iemand die 10 of 20 kilo verliest door een sportievere en gezondere levensstijl, is eindeloos veel groter dan louter die getalletjes van de weegschaal of prestatie. Het zijn verhalen van openbloeien, van leren geloven in zichzelf, van mentaal sterker worden,... Als coach ben je de bevoorrechte persoon die deze stuk voor stuk prachtige verhaaltjes van kortbij mag meemaken. En dat vind ik waarlijk fantastisch.

Lees meer

Corona: Trek uw mondmasker uit en uw buitensportkleren aan. Dat is solidariteit!

De wereld is de pedalen kwijt. Corona doet de hele wereldpolitiek wild om zich heen slaan. We verstoppen ons letterlijk en figuurlijk achter mondmaskers om de grotere problemen en daarmee onze verantwoordelijkheid en ons falen te ontlopen. Tientallen andere welvaartsziektes richten al jaren meer schade aan dan het C-virus. Ondertussen gaat de planeet in ijltempo naar de vaantjes gaat. Toch zijn we enkel in staat ingrijpende maatregelen te treffen voor Corona. Waarom toch?

Lees meer

Fitter&Fitter aan de elektrische deelbakfiets: Fly me away to a fit and sustainable future

Leuven, de stad die Europees goud won als groene stad, biedt vanaf juli elektrische deelbakfietsen aan. In juni mocht Fitter&Fitter deze bakfietsen al uittesten. En of we daar blij mee waren! Zeg nooit zomaar bakfiets tegen een bakfiets. Een bakfiets is een feest, tenminste als je eigenaar bent van een jonge, speelse geest.

Lees meer

Creatief maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in de genen van Fitter&Fitter

Als de crisis de wereld verlamt, zorgt Fitter&Fitter niet enkel voor een pop-up aanbod aan online diensten voor de eigen klanten. Ook voor studenten, die door de crisis hun stage en dus ook hun studies niet konden afmaken, bedacht Fitter&Fitter in een alternatieve stage.

Lees meer

Lopers groeten hun vrienden en familie, met een selfie met Michiel

Lopers groeten hun vrienden en familie door een foto te nemen op hun trainingsomloop. Hang de leuke prent met Sociaal Incapabele Michiel op op je omloop of in je omgeving en daag je sportvrienden uit om er groetjes te doen aan hun vrienden of familie.

Lees meer

Loop naar de noordpool!

2020 is het jaar waarin ik mijn loop- en loopcoachcarrière een nieuwe wending kreeg. De nieuwe uitdaging is er eentje naar het hart van de outdoor liefhebber en loopfanaat. Een vijfdaagse looptocht met Polar Running Expeditions, het team met Dixie Dansercoer. Een tocht doorheen de eindeloze pracht van het ongerepte Groenland, richting de ijskap. Een avontuur bij temperaturen ver onder het nul. Alles om toch maar met onze eigen vingertoppen de ijskap aan te raken. en dan maar hopen dat ze er niet aan blijven plakken.

Lees meer

De corona-onderneming

Door Glen Van den Bulcke, gepassioneerd duursporter, sportmanager en coach bij Fitter&Fitter.

Lees meer

Karen traint voor Marathon du Mont Blanc met core, kracht en techniek

Na jaren vol trails, marathons en ultra's, neemt Karen dit jaar deel aan de Marathon du Mont Blanc. Vroeger werd ze vaak geplaagd door blessures. Met een uitgebalanceerde training met aandacht voor core stability, krachttraining en techniektraining willen we samen van dit verhaal een succes maken.

Lees meer

REWIND (2012): Trail, de alternatieve wind door het looplandschap

In 2012 voorspelden we voor het looptijdschrift Zatopek dat trail een enorm hype zou worden. We schreven er een artikel over. 7 jaar later is het looplandschap voor goed veranderd, en daar zijn we blij om.

Lees meer

REWIND (2013): Looptechniek tot op het bot ontleed

Hoe belangrijk is de loophouding en -techniek voor een loper? Wat is een goede houding en waarom? Hoe belangrijk is de houding van mijn armen en waarom kan het vasthouden van een gsm of drinkbus leiden tot een minder efficiënte houding en misschien zelfs tot een blessure? We ontleden de loophouding tot op he bot en geven je tips voor een goede houding.

Lees meer

REWIND (2013): Stabilisatietraining voor lopers: Trainen voor een sterk lichaam

Lopers worden vaker geplaagd door blessures dan hen lief is. Wanneer het om een eenmalige blessure gaat is het niet zo'n ramp, maar meestal komen blessures terug en blijven ze terug komen. Niet zelden duik je bij een blessure vaak van de ene in de andere blessure. Je raakt er wel eens moedeloos van. Stabilisatietraining vormt een onderdeel van blessurepreventie, maar hoe begin je eraan?

Lees meer

REWIND (2012) Looptechniek: het belang van Core stability

De Keniaanse Jeptoo behaalde zilver op de marathon op de olympische spelen. Het laatste wat je van haar kan zeggen is dat ze niet kan lopen.En toch durven kwatongen dat wel in twijfel trekken bij het zien van haar loopstijl. Sterke overpronatie, knieën die heel hard naar binnen knikken en een onderbeen dat naar buiten wordt geslagen. Maar wel zilver op de spelen. Ze levert er alleszins stof tot discussie mee.

Lees meer

REWIND 2012: Looptechniek: Lopen is geen kinderspel

Lopen, we kunnen het allemaal. Het is kinderspel. Letterlijk. Van zodra we rechtop kunnen staan, proberen we te lopen. En van zodra we kunnen lopen, doen we het alsof het een lieve lust is. Lopen lijkt zo eenvoudig dat we er niet meer bij stilstaan. Of toch niet? (artikel uit 2012, geschreven door Bart Delobel, oprichter van Fitter&Fitter)

Lees hier het artikel

Personal training: anders dan anders.

Ken je het gevoel dat een kinesist of voedingscoach je oefeningen of huiswerk meegeeft en dat je er keer op keer niet in slaagt om dat te doen? In personal training gebeurt vaak hetzelfde en dus zochten we andere manieren om ervoor te zorgen dat mensen hun doelen bereiken. Lees hier hoe!

Lees meer

5 tips om een betere en blessurevrije loper te worden.

Lees hoe veel lopers worstelen met loopblessures en ontdek met 5 tips hoe jij blessures kan afhouden. Blijf blessurevrij, word sneller, sterker en verbeter je houding met deze tips.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x