Fitter&Fitter

Bootcamp, Trail and Drinks, 14 Dec, Kessel-Lo

Op zaterdag 14 december organiseert Fitter&Fitter een wintereditie Bootcamp, Trail & Drinks.. Iedereen is welkom, lid of geen lid van Fitter&Fitter. Sport mee in het teken van DE WARMSTE WEEK, de opbrengst gaat naar CuPerHeroes VZW. Je kan kiezen tussen een uitdagende trail run (of walk) of bootcamptraining op de prachtige groene Kesselberg, gevolgd door een winterdrink en picknick. Wie niet kan kiezen, kan ook beide doen. Nadien houden we er een sportieve winterdrink aka winterpicknick.


WAT?

TRAIL RUN: Een omloop van 10km langsheen de prachtige kronkelende paadjes die je alle flanken van de prachtige Kesselberg en omgeving laten zien. Na 1 ronde kan je kiezen, aansluitend deelnemen aan de bootcamp of 2e ronde trail run doen. Wandelaars kunnen deze omloop ook wandelen.

BOOTCAMP: Een training waar kracht, snelheid, behendigheid en uithouding de ingrediënten vormen van een gevarieerde en complete conditietraining.

DRINKS: De trainingen worden gevolgd met een (warme) winterse drink. Verwacht je aan soep, en warme choco, maar er is ook yoghurt met granola van sponsor XAVIES. De drinks zijn inbegrepen in de deelnameprijs.

TIMING?
09.00: Start Trail run (ronde 1 = 9,5km)
10.15: Start Bootcamp
OF Trail run (ronde 2 = 7,5km)
11.30: Drinks

(lees verder onder de foto)
PRIJS = €11 + HOE INSCHRIJVEN?
De winst van deze editie gaat integraal naar CuPerHeroes VZW.
Fitter&Fitter-leden kunnen gewoon inschrijven via Virtuagym en krijgen achteraf de factuur per e-mail. Ben je (nog) geen Fitter&Fitter-lid en wil je graag deelnemen? Dat kan! Gewoon even een mailtje naar info@fitterandfitter.be.


WAAR? 
Koningsstraat Kessel-Lo: rij de berg op tot het doodlopende einde, boven aan de houten hut. Voor al onze klanten die hier nog nooit getraind hebben, hier is de Bootcamp van Fitter&Fitter ontstaan, op deze prachtige locatie, dat prachtige veld in de bossen, met dat panoramische zicht. Bij goed weer zie je zelfs het Atomium.

OMKLEEDRUIMTE EN KLEDIJ
De natuur of uw auto is uw omkleedruimte :-) Outdoor sportkledij, aangepast aan het winterweer. Zorg dat je iets droog en warm bij hebt voor de drinks. Wie wil zitten en benauwd is voor nat of vuil gras staat zelf in voor een plastiek zak, picknickdekentje, plooistoeltje, hangmat... :-)

CUPERHEROES VZW
CuPerHeroes is een team van enthousiaste vrijwilligers dat zich belangeloos inzet voor kinderen met Cerebrale Parese of hersenverlamming. Meer lezen kan je op hun website.
http://www.cuperheroes.be/

Bootcamp voor iedereen

Fitter&Fitter heeft tientallen bootcampSTERREN over heel Vlaams-Brabant, maar de situatie van één van onze trouwste bootcampSTERREN, Elke, is net wat atypischer. Haar verhaal maakt duidelijk dat een Fitter&Fitter-bootcamp voor iedereen kan, dat iedereen welkom is.

Lees meer

Karen traint voor Marathon du Mont Blanc met core, kracht en techniek

Na jaren vol trails, marathons en ultra's, neemt Karen dit jaar deel aan de Marathon du Mont Blanc. Vroeger werd ze vaak geplaagd door blessures. Met een uitgebalanceerde training met aandacht voor core stability, krachttraining en techniektraining willen we samen van dit verhaal een succes maken.

Lees meer

REWIND (2012): Trail, de alternatieve wind door het looplandschap

In 2012 voorspelden we voor het looptijdschrift Zatopek dat trail een enorm hype zou worden. We schreven er een artikel over. 7 jaar later is het looplandschap voor goed veranderd, en daar zijn we blij om.

Lees meer

REWIND (2013): Looptechniek tot op het bot ontleed

Hoe belangrijk is de loophouding en -techniek voor een loper? Wat is een goede houding en waarom? Hoe belangrijk is de houding van mijn armen en waarom kan het vasthouden van een gsm of drinkbus leiden tot een minder efficiënte houding en misschien zelfs tot een blessure? We ontleden de loophouding tot op he bot en geven je tips voor een goede houding.

Lees meer

REWIND (2013): Stabilisatietraining voor lopers: Trainen voor een sterk lichaam

Lopers worden vaker geplaagd door blessures dan hen lief is. Wanneer het om een eenmalige blessure gaat is het niet zo'n ramp, maar meestal komen blessures terug en blijven ze terug komen. Niet zelden duik je bij een blessure vaak van de ene in de andere blessure. Je raakt er wel eens moedeloos van. Stabilisatietraining vormt een onderdeel van blessurepreventie, maar hoe begin je eraan?

Lees meer

REWIND (2012) Looptechniek: het belang van Core stability

De Keniaanse Jeptoo behaalde zilver op de marathon op de olympische spelen. Het laatste wat je van haar kan zeggen is dat ze niet kan lopen.En toch durven kwatongen dat wel in twijfel trekken bij het zien van haar loopstijl. Sterke overpronatie, knieën die heel hard naar binnen knikken en een onderbeen dat naar buiten wordt geslagen. Maar wel zilver op de spelen. Ze levert er alleszins stof tot discussie mee.

Lees meer

REWIND 2012: Looptechniek: Lopen is geen kinderspel

Lopen, we kunnen het allemaal. Het is kinderspel. Letterlijk. Van zodra we rechtop kunnen staan, proberen we te lopen. En van zodra we kunnen lopen, doen we het alsof het een lieve lust is. Lopen lijkt zo eenvoudig dat we er niet meer bij stilstaan. Of toch niet? (artikel uit 2012, geschreven door Bart Delobel, oprichter van Fitter&Fitter)

Lees hier het artikel

Personal training: anders dan anders.

Ken je het gevoel dat een kinesist of voedingscoach je oefeningen of huiswerk meegeeft en dat je er keer op keer niet in slaagt om dat te doen? In personal training gebeurt vaak hetzelfde en dus zochten we andere manieren om ervoor te zorgen dat mensen hun doelen bereiken. Lees hier hoe!

Lees meer

5 tips om een betere en blessurevrije loper te worden.

Lees hoe veel lopers worstelen met loopblessures en ontdek met 5 tips hoe jij blessures kan afhouden. Blijf blessurevrij, word sneller, sterker en verbeter je houding met deze tips.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x